måndag 4 juli 2011

Björktrastar.

Ute på gräsmattan har vi några familjer björk trastar som letar mask.

Jag gillar inte dessa fåglar egentligen men är ändå lite förundrad över hur de lägger huvudet på sned och lyssnar efter mask för att sedan snabbt vara nere med näbben.

Usch ser inget vidare ut när de drar upp maskarna, är som ett segt resårband som sedan släpper för att slå till dem på näbben. Bredvid sitter det då en unge som är lika stor och skriker efter mat och visst får de masken.

Får något år sedan hade vi ett bo på framsidan och det va inte bra, fick då stå och vifta med en borste för att Johan skulle kunna klippa gräset. De gjorde stört dykningar och gick till anfall.

Läste igår på fb att min svägerska hade 4 tranor springande framför bilen, tur att hon inte körde in i dem.
De hade nog slarvat bort GPS:en.

Tack för att ni läser min blogg.

2 kommentarer:

  1. Goförmidda på dej vännen! Klart viläser din blogg! Fattar inte detta med sidvisningar,vad har det för syfte Helene Hjälp mej!! Kul med lite nytt tycker jag men fattar ju hälften,hihihi... Jaa dessa björktrastar,men vi är likadana kan bara sitta o titta på hur finurliga dom är...ha ne bra måndag! kramis Gunilla

    SvaraRadera
  2. Du fågar mig du är la för gullig Gunilla, det är ju du som är min stötte pelare. Jag vågar knappt öppna min egen blogg, rädd för att trycka på något så det ej ska fungera.
    Heléne

    SvaraRadera