måndag 22 augusti 2011

Nu är semestern slut för denna gång.

Ja nu är jag här igen efter en underbar semester nere i Kroatien, vi har kört 575 mil med vår husbil.
Vi tog färjan från Göteborg till Fredrikshamn och sedan började vår färd ner genom Europa. Vi körde 200 mil i ös regn, trökigt värre.

Vi började längst ner i Kroatien i "Dubrovnik". Gjorde "The old city" en 2,5 km vandring på stadsmuren, trånga gränder och små restauranger avlöste varandra.

Den 30/7 var det dags att hämta Tina på flyget i Splitt, sedan blev det en camping strax utanför Splitt som heter "Vranjica". Skönt att få ner tösabiten, hon behöver verkligen ladda sina batterier så att hon orkar med hösten/vintern.

En underbar semester med solen som skiner varma dagar på stranden och go mat, kan man ha det bättre.

På en del campingar fanns det inte en chans att vi skulle komma in med vår bil, man hade behövt ett skohorn.

Ja det där med maten....ca 250 kronor för middag för oss tre, mm visst låter det bra?

Den 9/7 vaknade vi på natten och fick kasta oss ut för att rädda vad som räddas kan.
STORM.....Snacka om att det blev full aktivitet på campingen. På morgonen va det lika fint väder som vanligt igen, så skulle det va här hemma också tycket jag.

Måste ju bara berömma Tina som har tränat energiskt hela semestern trotts värmen, sprungit, simmat, spelat tennis, gymat mm. Tänk om man hade hälften av den beslutsamheten.

På hemvägen så bestämde vi oss för att köra "Grossglockner passet" 2500 meter, har ju kört det innan men det är säkert 10 år sedan. Det är en underbart fint att se dessa alptopparna som har snö längst upp.
Nattparkerade i "Fusch" och nu blev det andra priser på maten, 600:-.

När vi kom i "Kassel" backarna så låg vi efter en tradare och vad händer? Jo en stor jävla vinkel plastbit med plåtprofiler runt om kommer farande rakt emot oss.
NEJ hinner ja tänka innan det smäller till, på med varningslamporna och in till kanten. Jag kastar mig ut och in under bilen, lyckas rycka bort skiten och vad vi senare såg så har vi nog bara fått ett litet märke på spojlern.

Det går bra att köra sådan här sträckor för vi lyssnar på ljudböcker, årets böcker är.
"Den röda vargen" av Lisa Marklund, Uppläsare Katarina Ewerlöf.
"Syndafallet" av Ruth Rendell, Uppläsare Jan Waldekranz.

Bilder kommer vid senare inlägg.

Ha en bra dag mina vänner.


1 kommentar:

  1. Hej igen! Min dator strulade igår kväll minsann..Gick ej skicka iväg ,grr,grr vad arg man blir! verkar som ni haft en härlig semester frånsett några incidenter..
    Kram Gunilla ♥

    SvaraRadera